Het analyseren van data is geen doel op zichzelf maar een middel om vraagstukken op een efficiënte manier op te lossen. Audit Ready heeft zich gespecialiseerd in het gebruik van data-analyse tools binnen het vakgebied van de accountant. Op deze manier is Audit Ready in staat om finance afdelingen van bedrijven te ondersteunen bij de jaarafsluiting, controle van de jaarrekening en optimalisatie van bedrijfsprocessen.

proces mining

Bedrijven leggen steeds meer data vast. Niet alleen de administratie maar ook activiteiten binnen het operationele proces zoals registraties en autorisaties. Proces mining is dé manier van data-analyse om een volledig proces inclusief alle gevolgde processtappen in kaart te brengen op basis van deze harde data. Op basis van deze analyse zijn knelpunten, functiescheiding doorbrekingen of afwijkingen van het ideale pad eenvoudig inzichtelijk te maken. Zo is het proces nog verder te verbeteren en te beheersen.

 Dit betekent dat u in staat wordt gesteld om alle processtappen te kunnen zien binnen een proces, waar zitten bottlenecks en waar worden deze door veroorzaakt, welke onverwachte handelingen worden verricht en klopt de volgorde van de handelingen wel? De efficiency van de processen gaat met sprongen vooruit. Onze process mining aanpak biedt u volledig inzicht in uw processen. Nieuwsgierig geworden? Graag laten wij u een demo zien van door ons geanalyseerde processen, bevindingen en gerealiseerde resultaten.

Data mining

Data mining is een manier van data-analyse om grote hoeveelheden data te verwerken en te analyseren. Wij gebruiken moderne tools om grote hoeveelheden data aan elkaar te koppelen, zoals bijvoorbeeld administraties, bankgegevens en stamgegevens om zo deze gegevens te analyseren. Op deze manier is te achterhalen wat ongemerkt uw organisatie uit stroomt en waar u opbrensten mist. Weet u zeker dat u alles heeft uitgefactureerd en dat u niet per ongeluk twee keer die ene factuur heeft betaald? Maximaliseren van omzet en minimaliseren van kosten betekent inzicht hebben in beide stromen. De vertrouwde technieken op basis van Excel of BI-applicaties lijken te kort te schieten voor de snelheid en urgentie die wordt vereist in onze digitale samenleving. Met moderne data-analyse technieken en tools hebben wij onze eigentijdse aanpak ontwikkelt om u te helpen met direct inzicht in de opbouw van de resultaten en het herstellen van ‘resultaat lekken’. Wilt u de grote stromen of details weten? Het is allemaal mogelijk. Onze experts laten u graag live een demo zien, of als u het durft, laten zij u in een interactieve sessie zelf experimenteren met de mogelijkheden die onze aanpak u biedt. Neem gerust contact met ons op voor een demo.

scripten

De analyses en werkzaamheden die Audit Ready met data mining uitvoert, proberen wij zo veel mogelijk vast te leggen in een script. Met een script automatiseren wij controles en analyses zodat met één druk op de knop bepaalde analsyses herhaald kunnen worden. Dit kan jaarlijks, maandelijks of zelfs elke dag.

continious monitoring

Door analyses vast te leggen en een rechtstreekse koppeling te maken met de data kan men continu op de hoogte gehouden worden van de analyses. Dit resulteert in een dashboard waar live statistieken of opvallende mutaties getoond worden.